Avskräckande exempel

Här redovisas bilder på hur det inte ska se ut. Du som upptäcker allvarliga misstag när det gäller säkerheten vid skogsarbete; fotografera och maila dem till info@sakerskog.se så vi kan visa dessa avskräckande exempel på den här sidan!

Från Anders Johansson, Södra Skog, insänt 120625:

Två bilder på stubbar, där fällningen utförts av utbildade huggare (?), enligt deras egen uppgift………..

anders_j_120627_v_sterg_tland_2_webb

anders_j_120627_v_sterg_tland_webb
Från Anders Johansson, Södra Skog, insänt 090824:

Detta visa på en optimist när det gäller fällning han har avverkat ett 25 tal träd på detta sätt och haft tur!

avskr_ck_stubbe_vinter_2009_webben
Från Tommy Westman, insänt 080923:

Tänkte skicka över några bilder jag tog idag. En ”van huggare” håller på att göra en mindre avverkning intill en kraftledning och jag passerade där idag med min lastbil. Eftersom jag hållit på själv i skogen sedan – 75 och vurmat mycket för säkerheten så har jag utvecklat en form av ”stubbkollarsjuka”. Nu var det rotänden på en stock som låg mot vägen som fångade mitt intresse. Huggaren var inte där men detta var nog bland det värsta jag sett i fråga om trädfällning. Gick igenom ett stort antal stubbar och alla var likadana…..Håll till godo och sätt gärna in bilder och mail på hemsidan som avskräckande exempel. Det är som synes ingen klen skog heller.

tommy_westman_arbetsplatsen

tommy_westman_granstubbe

tommy_westman_granstubbe_2

tommy_westman_rot_nde

tommy_westman_storskog_n_ra_v_g

Insänt av Svante Hansson 080930:

OBS VIKTIGT!
Här kommer bilder från fällning som utförs av inhyrda tjecker, och arbetar med breddning och underhållsfällning av kraftledningar.
Hur länge skall vi godkänna denna tekniken? Och tillåta att huggare får fälla på detta sättet i Sverige? Svar önskas omgående från er på AV OBS Ingen kontroll vid fällningen. Träden går åt alla håll – bakåt mot ledningen tex.:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA